Προ-εκσπερμάτιση, τι είναι αυτό;

Αρσενικό πέος

Σε ιατρικά άρθρα σχετικά με την ουρολογία και την ανδρολογία, συχνά μπορεί να βρεθεί ο όρος «προ-εκσπερμάτιση». Τι σημαίνει? Και συνδέεται με ασθένειες της περιοχής των αρσενικών γεννητικών οργάνων;

Προ-εκσπερμάτιση

Όταν ένας άντρας έρχεται σε κατάσταση σεξουαλικής διέγερσης, ένα διαυγές υγρό αρχίζει να ρέει από την ουρήθρα. Είναι αυτή που ονομάζεται προ-εκσπερμάτιση.

Ο ίδιος ο όρος δείχνει ότι η διαδικασία προηγείται της εκσπερμάτωσης - εκσπερμάτωσης. Η απελευθέρωση ενός τέτοιου υγρού είναι μια απολύτως φυσιολογική και φυσιολογική διαδικασία. Επιπλέον, εάν αυτό δεν συμβεί, συνιστάται να επικοινωνήσετε με έναν ουρολόγο ή έναν ανδρολόγο για να αποκλείσετε την παθολογία του αναπαραγωγικού συστήματος.

Το δεύτερο όνομα για την προ-εκσπερμάτιση είναι προ-σπερματικό υγρό ή προ-σπόρος. Είναι άχρωμο, ιξώδες σε συνέπεια και έχει μια συγκεκριμένη μυρωδιά. Το προ-εκσπερμάτισης περιέχει βλέννα και διάφορα ένζυμα, η αντίδραση αυτού του υγρού είναι αλκαλική.

Το προ-σπέρμα μπορεί να απελευθερωθεί όχι μόνο κατά τη σεξουαλική επαφή, αλλά και κατά τον αυνανισμό ή το χάιδεμα. Για την εμφάνισή της, μόνο η σεξουαλική διέγερση ενός άνδρα είναι σημαντική.

Προκαταρκτικός σχηματισμός

Ο προκαταρκτικός σχηματισμός είναι μια μάλλον περίπλοκη διαδικασία. Στο σώμα ενός άνδρα υπάρχουν ειδικοί αδένες που βρίσκονται στους μυς του περινέου, στη βάση του πέους. Ονομάζονται bulbourethral ή Cooper.

Αυτοί οι σχηματισμοί στους άνδρες ανακαλύφθηκαν από έναν ανατομικό που ονομάζεται Cooper τον δέκατο έβδομο αιώνα, αλλά εκείνη την εποχή ο σκοπός τους παρέμενε άγνωστος. Στη συνέχεια, χάρη σε αυτόν τον γιατρό, έλαβαν το δεύτερο τους όνομα.

Επιπλέον, υπάρχουν Littre αδένες, όπου σχηματίζεται επίσης μια ορισμένη ποσότητα προ-εκσπερμάτισης. Βρίσκονται στην ουρήθρα - από το λαιμό της ουροδόχου κύστης έως το εξωτερικό άνοιγμα της ουρήθρας. Το καθήκον των Littre αδένων είναι να εκκρίνει ένα αλκαλικό βλεννογόνο υγρό που αυξάνει τον όγκο του τοκετού. Κανονικά, κυμαίνεται από δύο έως τρεις σταγόνες έως πέντε ml, μερικές φορές περισσότερες.

Μερικές φορές οι άνδρες απευθύνονται σε έναν ειδικό με καταγγελίες για άφθονη απόρριψη πριν από το σπέρμα με την παραμικρή σεξουαλική διέγερση. Αυτό μπορεί πραγματικά να γίνει αισθητό στους άλλους και να προκαλέσει σημαντική ενόχληση στον ασθενή. Ωστόσο, αυτή η κατάσταση είναι θεραπεύσιμη. Ο ανδρολόγος συνταγογραφεί θεραπεία μετά από κατάλληλη εξέταση.

Συνταγή προ-εκσπερμάτισης

Ένας ειδικός συμβουλεύει για το διορισμό του προ-εκσπερμάτισης

Σε τι χρησιμοποιείται το προ-σπερματικό υγρό; Οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι ο κύριος σκοπός του είναι να ενυδατώνει και να λιπαίνει το πέος. Πράγματι, η απελευθέρωση του προ-εκσπερμάτισης διευκολύνει την είσοδο του πέους στο γεννητικό σύστημα μιας γυναίκας, ειδικά εάν, για κάποιο λόγο, δεν έχει το δικό της λιπαντικό.

Ωστόσο, εκτός από αυτό, το pre-seed εκτελεί επίσης άλλες, όχι λιγότερο σημαντικές λειτουργίες. Αυτά περιλαμβάνουν:

  • Εξουδετέρωση του όξινου περιβάλλοντος μετά την διέλευση των ούρων μέσω της ουρήθρας.
  • Διευκόλυνση της κίνησης του σπέρματος μέσω του καναλιού και της ενυδάτωσής του.
  • Αφαίρεση του περιεχομένου της ουρήθρας (κατάλοιπα ούρων, σπέρμα).

Τα σπερματοζωάρια πεθαίνουν γρήγορα σε όξινο περιβάλλον. Έτσι, χάρη στην αλκαλική προ-εκσπερμάτωση μπορούν να εισέλθουν άθικτα στο γυναικείο γεννητικό σύστημα και να γονιμοποιήσουν το αυγό.

Επιπλέον, πιστεύεται ότι είναι ο προ-σπόρος που προστατεύει τα αρσενικά αναπαραγωγικά κύτταρα στο όξινο περιβάλλον του κόλπου.

Ωστόσο, μπορείτε συχνά να ακούσετε από ειδικούς ότι από αυτή τη μικρή ποσότητα προ-σπόρου μπορείτε να μείνετε έγκυος. Ακόμα και η τακτική χάιδεμα μπορεί να γίνει ανασφαλής για ένα ζευγάρι που δεν σχεδιάζει να αποκτήσει μωρό.

Προ-σπέρμα και εγκυμοσύνη

Η δήλωση ότι το προ-σπερματικό υγρό περιέχει μια ορισμένη ποσότητα σπέρματος είναι αρκετά κοινή τόσο στον πληθυσμό όσο και στους γιατρούς. Είναι με αυτό που η αναποτελεσματικότητα της διακοπτόμενης επαφής (PAP) συνδέεται ως μέσο αντισύλληψης.

Τα περισσότερα άρθρα στο Διαδίκτυο και ακόμη και δημοφιλή επιστημονικά βιβλία για τη σεξολογία ισχυρίζονται ότι το σπέρμα είναι πολύ συχνά παρόν στον πρόωρο και μπορεί να προκαλέσει μη προγραμματισμένη κύηση. Είναι πραγματικά; Για να λάβετε μια απάντηση σε αυτήν την ερώτηση, πρέπει να καταλάβετε πώς σχετίζονται το σπέρμα και το προ-σπερματικό υγρό. Μπορεί το σπέρμα να μπει στο πρόδρομο;

Σπέρμα

Σπέρμα

Το σπέρμα ενός άνδρα αποτελείται από δύο κλάσματα. Αυτά είναι άμεσα σπέρμα και σπερματικό υγρό.

Τα κύτταρα σπέρματος, μαζί με την ανδρική ορμόνη τεστοστερόνης, παράγονται στους όρχεις.

Με το σπέρμα, η κατάσταση είναι κάπως πιο περίπλοκη. Είναι ένας συνδυασμός των σπερματικών κυστιδίων και των εκκρίσεων του προστάτη.

Το σπέρμα με σπερματικό υγρό εκκρίνεται από το πέος κατά τη διάρκεια της εκσπερμάτωσης και αυτοί καθιστούν δυνατή την εγκυμοσύνη.

Ωστόσο, οι όρχεις και οι αδένες του Cooper δεν συνδέονται με κανέναν τρόπο. Και εάν το μυστικό του τελευταίου μπορεί να μπει στο σπερματικό υγρό, τότε η απελευθέρωση σπερματοζωαρίων κατά την απελευθέρωση του προ-εκσπερμάτισης δεν συμβαίνει κανονικά.

Τι σχετίζεται με αυτόν τον ιατρικό μύθο; Γιατί οι περισσότερες πηγές ισχυρίζονται ότι το pre-seed μπορεί επίσης να γονιμοποιήσει μια γυναίκα; Πιθανώς, η προέλευση αυτής της αυταπάτης έγκειται στην αναποτελεσματικότητα της διακοπής της επαφής.

Ιατρική αυταπάτη

Συχνές περιπτώσεις εγκυμοσύνης μετά από διακοπή της επαφής ώθησαν τους γιατρούς να σκεφτούν την περιεκτικότητα σπέρματος στην προ-εκσπερμάτιση. Η έρευνα που επιβεβαιώνει αυτό το γεγονός δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ, αλλά αυτή η γνώμη έχει καθιερωθεί σταθερά με την πάροδο του χρόνου και αντικατοπτρίζεται στη δημοφιλή επιστημονική και ιατρική βιβλιογραφία. Επιπλέον, ακόμη και δάσκαλοι σε διαλέξεις συχνά μεταφέρουν αυτές τις πληροφορίες στους μαθητές.

Ωστόσο, με την πάροδο του χρόνου, μια τέτοια αβάσιμη δήλωση προκάλεσε αμφιβολίες σε πολλούς εξειδικευμένους ειδικούς και όλο και περισσότεροι ανδρολόγοι τείνουν να το θεωρούν μύθο.

Το 2003, πραγματοποιήθηκε μια μελέτη στο Ισραήλ, ο κύριος σκοπός της οποίας ήταν να επιβεβαιώσει ή να αντικρούσει αυτήν την εκτεταμένη πεποίθηση.

Μελέτη

Ο ασθενής ρωτά το γιατρό εάν η εγκυμοσύνη είναι δυνατή από το προ-σπέρμα

Η ισραηλινή μελέτη περιελάμβανε δώδεκα εθελοντές. Η ομάδα περιελάμβανε νεαρά αγόρια και μεσήλικες και ηλικιωμένους άνδρες. Επιπλέον, μαζί με υγιείς ανθρώπους, συμμετείχαν επίσης ασθενείς με διάφορα ανδρολογικά προβλήματα.

Όλα τα δείγματα με προ-σπερματικό υγρό εξετάστηκαν προσεκτικά με μικροσκόπιο. Κανένα από αυτά δεν έδειξε το παραμικρό ίχνος σπέρματος. Έτσι, η μελέτη απέδειξε ότι η άποψη σχετικά με το περιεχόμενο του σπέρματος στην προ-εκσπερμάτιση είναι ένας άλλος ιατρικός μύθος.

Παρά το μικρό μέγεθος της ομάδας, αυτή η εμπειρία ήταν μοναδική και δεν έχει γίνει περισσότερη έρευνα για αυτό το θέμα.

Ωστόσο, οι ασθενείς ρωτούν συχνά τους γιατρούς γιατί είναι δυνατή η εγκυμοσύνη μετά από διακοπή της σεξουαλικής επαφής; Και εάν το προ-σπέρμα δεν περιέχει σπέρμα, πού μπαίνουν στο γυναικείο γεννητικό σύστημα;

Διακοπή σεξουαλικής επαφής

Το Coitus interruptus περιλαμβάνει την απόσυρση του πέους από τον κόλπο της γυναίκας πριν ξεκινήσει η εκσπερμάτωση. Το μόνο πράγμα που απελευθερώνεται από το πέος κατά τη διάρκεια του σεξ πριν από την εκσπερμάτωση είναι το προ-σπερματικό υγρό. Επειδή δεν περιέχει σπερματοζωάρια, είναι αδύνατο να μείνετε έγκυος με ένα τεχνικά σωστό PPA. Και όμως αυτό συμβαίνει με αξιοζήλευτη κανονικότητα.

Οι γιατροί εντοπίζουν δύο βασικούς λόγους για την αναποτελεσματικότητα αυτής της μεθόδου αντισύλληψης:

  1. Πολύ αργά αφαίρεση του πέους από τον κόλπο. Αυτό συμβαίνει ιδιαίτερα συχνά με την πρόωρη εκσπερμάτωση.
  2. Η παρουσία σπέρματος στην ουρήθρα μετά από προηγούμενη εκσπερμάτωση. Πραγματοποιούνται με πρόωρο και εισέρχονται στο γυναικείο γεννητικό σύστημα.
  3. Υπερβολική διέγερση ενός άνδρα, η οποία δεν του επιτρέπει να ελέγχει την εκσπερμάτωση.

Η πιο κοινή αιτία μιας μη προγραμματισμένης εγκυμοσύνης είναι η πρόωρη αφαίρεση του πέους. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ένας άντρας δεν υποψιάζεται καν ότι η εκσπερμάτωση ξεκινά στον κόλπο.

Η προ-εκσπερμάτιση επιτρέπει στο σπέρμα να ζει στην ουρήθρα και στον κόλπο μιας γυναίκας, αλλά ο ίδιος δεν περιέχει αρσενικά βλαστικά κύτταρα. Ωστόσο, δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε διακοπή της επαφής για την πρόληψη της εγκυμοσύνης, καθώς η αποτελεσματικότητα αυτής της μεθόδου είναι χαμηλή.